Συνεδρίες Χοροθεραπείας
Συναισθηματική Σώματος – Πρωτόγονη Έκφραση
Χορορυθμική Θεραπεία
Έναρξη 4/10/21

 

Η χοροθεραπεία είναι θεραπεία γνωστή στους ανθρώπους μέσα από τη μνήμη του συλλογικού παρελθόντος. Βασικό εργαλείο είναι το σώμα, το οποίο, με την καθοδήγηση του χοροθεραπευτή, ανακαλύπτει την αυθόρμητη και αυθεντική κίνηση, τον προσωπικό αλλά και τον κοινό ομαδικό ρυθμό, το δικό του κινητικό λεξιλόγιο. Η κίνηση μέσα στη διάρκεια του χρόνου παίρνει σχήμα και νόημα, ρίχνοντας φως στις σκέψεις και τα συναισθήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια. Ο άνθρωπος «χορευτής» ανακαλύπτει τις προσωπικές και συλλογικές του μνήμες και εμπειρίες, ξαναβρίσκει τη χαρά του «ζωντανού» σώματος, ξεπερνά τις αρχικές αναστολές του και ανακαλύπτει τη δυνατότητα νέων επιλογών, που του επιτρέπουν την πραγματοποίηση των επιθυμητών αλλαγών.

Τα βασικά εργαλεία στην τεχνική της Πρωτόγονης Έκφρασης-Χορορυθμικής Θεραπείας είναι η δύναμη του ρυθμού, ο ήχος των κρουστών, η χρήση της φωνής, η απλότητα των κινήσεων και η επανάληψη, η σημαντικότητα της ομάδας, η σχέση με το έδαφος (γείωση), το παιχνίδι, η δυαδικότητα όπως και η αναζήτηση της υπέρβασης του εγώ μέσω της μετουσίωσης. Η χοροθεραπεία βασίζεται στο συμβολισμό και τη δημιουργικότητα.
Απώτερος στόχος η ευζωία μέσω της σύνδεσης ψυχής, νου και σώματος.
Ο συμμετέχων δε χρειάζεται να γνωρίζει χορό.
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 18.30-20.00 και απευθύνονται σε άτομα ηλικίας από 18-118 ετών!
Πριν την ένταξη στην ομάδα, όλα τα υποψήφια μέλη θα έχουν μια δωρεάν ατομική συνάντηση με τη συντονίστρια της ομάδας.
Συντονίστρια είναι η Αλέξια Μαργαρίτη, Ph.D, Χοροθεραπεύτρια, Καθηγήτρια Χορού, τ. Πρόεδρος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας

Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν: kichore@otenet.gr και στο 6944774276